Нови данни за жертви и щети след наводненията в Германия и Франция

Нови данни за жертви и щети след наводненията в Германия и Франция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наводненията в Германия и Франция взеха 5 жертви. Десетки хиляди хора остават без ток. В много райони е обявено бедствено положение.

Броят на жертвите вследствие на наводненията в Германия достигна 4. Телата на трима души са били намерени в наводнена къща в град Зимбах ам Ин в южната част на Германия след обилни валежи.

Четвъртата жертва, която е жена, е била открита по-късно в малка рекичка в град Юлбах, също в Югоизточна Бавария, уточняват от местната полиция. Улиците в много градове в региона са били залети с около един метър вода. Коли, дървета и мебели са били отнесени от течението, а много хора са били принудени да се катерят по покривите на жилищни сгради, за да се спасят и да бъдат забелязани от спасителните хеликоптери.

Стотици деца са прекарали нощта в училището в Трифтърн заради непроходимите пътища. Наводненията станаха причина за обявяването на извънредно положение в историческия град Пасау на границата с Австрия. И втори район близо наблизо също е обявил бедствено положение. Във Франция жертва на водата е станала 86 годишна жена, която се е удавила. Над 500 пожарникари и жандармеристи са мобилизирани да евакуират и подслонят на безопасно място хората, живеещи близо до водоеми.

До момента те са извършили повече от 8 хиляди спасителни операции от границата с Белгия до Бургундия. В Париж река Сена наводни крайбрежните райони на столицата и заплашва други френски градове. Столичното кметство затвори редица важни пътни артерии. Нивото на водата се покачи с над 4 метра.

 

 

#наводнения #Германия #Франция #жертви #валежи #спасителни операции #къщи #хеликоптери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници