Бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ подкрепя освобождаването си

Бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ подкрепя освобождаването си
Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ „Козлодуй“, тъй като е „дялан камък“. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Бившият вече изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов, чиято смяна бе обявена в понеделник, заяви, че подкрепя освобождаването си в името на бъдещетo на централата.

„Подкрепям това решение за промяната, която е направена в АЕЦ „Козлодуй“ от вчера, защото бъдещето на АЕЦ „Козлодуй“ е много по-важно от нас, и ако тази смяна е предпоставка за по-добро бъдеще, казвам, че я приветствам“, каза Николов пред БНР.

„АЕЦ „Козлодуй“ има сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година“, каза още Николов.

Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ „Козлодуй“, тъй като е „дялан камък“.

„Снощи ме информираха официално и протоколно, но поговорихме за моето бъдеще в АЕЦ „Козлодуй“, обсъдихме въпроса за моето продължаване на кадрова работа в АЕЦ „Козлодуй“ и аз приех. Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ „Козлодуй“ няма свободна длъжност, към която бих проявил примерно някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно“, обясни той.

Александър Николов добави, че не знае как протича разследването по нападението срещу него, станало миналата година. Той посочи, че не вижда връзка между освобождаването му от поста и инцидента.

#директор #Александър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници