Специализираната прокуратура в Скопие не признава амнистията, пита Иванов кой му даде секретните данни от разследванията

Специализираната прокуратура в Скопие не признава амнистията, пита Иванов кой му даде секретните данни от разследванията
БГНЕС
A A+ A++ A

Кой даде данни на Президента да помилва обвинени за тежки престъпления, питат днес от Специализираната прокуратура, предава скопската телевизия „Телма”, цитирана от агенция Фокус. „Прокуратурата ще открие кой даде секретната информация и той ще отговаря за това”, посочиха Катица Янева и нейният екип.

Обществеността знае за по-голямата част от заподозрените, защото са от разследвания, които бяха следени през последните няколко месеца. Все пак в списъка на Георги Иванов се появяват имена, които нито Прокуратурата, нито съдът са разсекретявали, те са били във фаза на разследването, в която обществеността не знае детайли.

Специализираният прокурор Линче Ристовска подчерта, че Специализираната прокуратура не е давала данни на президента Иванов за лица, относно които се водят процедури. Затова Специализираната прокуратура не е коментирала списъка от помилвани, освен тези от списъка, за които вече има официално съобщение, че се води разследване.

„Помилването все пак не освобождава напълно подсъдимите от отговорност. Нито едно лице не може да бъде помилвано, ако чрез престъплението е придобило имотна облага. Затова в бъдеще ще предложим мерки за отнемане на имотите на подсъдимите”, каза Ристовска.

Специализираният прокурор Катица Янева се обърна към президента като заяви, че ще има още много работа, защото ще се отворят още много разследвания и за подслушваните разговори. Тя каза още, че ще се отворят разследвания, дори в случай на помилване

Председателят на Специализираната прокуратура обяви, че разследвания на прокурори са показали, че от 2008 година до 2012 година е отпечатана голяма сума пари.В списъка на помилвани от президента, които са заподозрени в изнудване и насилие, има трима обвинени точно в това престъпление.

Специализираната прокуратура не признава амнистията на президента Георги Иванов спрямо всички помилвани. Телевизията посочва, че обвинените не искат да им бъде забранено да се защитават, но са ощетени, защото са помилвани заедно с лица, обвинени в тежки престъпления.

#Георге Иванов #амнистия #тежки престъпления #специализирана прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници