Вижте целия конфликт между Димитър Стоянов и служителя на НАП (ВИДЕО)

Вижте целия конфликт между Димитър Стоянов и служителя на НАП (ВИДЕО)
A A+ A++ A

5-минутно видео, разпространено от bTV, показва целия конфликт между журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов и служител на НАП.

На 22 април вечерта Стоянов беше задържан за 24 часа, след като нападна с оръжие служителя на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър", а впоследствие излезе от ареста с 2 обвинения - за хулиганство и закана с убийство, и срещу 5000 лв. гаранция.

На видеото се вижда как Димитър Стоянов спира колата си на аварийни светлини върху тротоар, слиза от нея и пресича от другата страна. Там пресреща друг мъж, когото блъска с ръце. Докато разговарят, спреният на аварийки автомобил е преместен и от него слиза жена.

Димитър Стоянов замахва с ръка и крак към служителя на НАП. Следва и размяна на удари. Жената също се включва в спречкването с колан в ръце, след което тя и Димитър Стоянов се отдалечават, но само секунди по-късно журналистът изважда оръжие и го насочва към служителя на НАП.

Към тримата идва и четвърти човек.

Случката се разиграва около 18:30 часа на 22 април в кв. "Хаджи Димитър" в София. По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране.

В същия ден в профила си във Facebook Димитър Стоянов сподели публикация, на която е с драскотина на главата, и написа:

"Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот".

На 23 април от МВР също разпространиха и кадри от камера, които показват момента, в който Димитър Стоянов размахва оръжие срещу човек. До него има и жена.

Същият ден вечерта стана ясно, че има решение на съда журналистът да бъде освободен от ареста.

За нулева толерантност към агресията призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов, след като в медиите излезе информацията, че служител на агенцията е бил заплашен с оръжие от журналиста.

"Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите ѝ да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая", заяви Румен Спецов и призова инцидента да не се политизира, каквито опити са били правени през последните часове.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници