Лютви Местан ще се срещне с Давутоглу преди учредяването на ДОСТ

Лютви Местан ще се срещне с Давутоглу преди учредяването на ДОСТ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимият народен представител Лютви Местан обяви днес на брифинг в НС, че заминава на посещение в Турция, където ще има среща с различни ръководства на партии, включително и с лидера на управляващата партия и премиер Ахмет Давутоглу, предаде БГНЕС.

Преди това Местан е поискал среща с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, за да го информира за предстоящата си визита и този разговор с него се е състоял тази сутрин. Местан е обещал на премиера като се върне от Турция също да го посети, за да сподели резултатите от срещите си в южната ни съседка. Лютви Местан оповести и датата на учредяване на новата партия ДОСТ- 10 април т.г. в зала 1 на НДК, където ще се съберат около 1200-1300 учредители на конференция.

Желанието за участие във форума е било многократно по-голямо от назованата цифра на представителство, заяви самият той. И допълни, че новата партия ще бъде либерална не като опаковка, а като съдържание на водената политика. Поводът за визитата на Местан е покана от лидера на опозиционната народно-републиканска партия в Турция.

Поканата е получена непосредствено след срещата на турския лидер с представители на ДПС.

„Съобщавам само фактите- оставам на вас изводите”, подчерта Местан. Но нашата визита няма да се ограничи само с това- ще имаме срещи и с лидера на другата опозиционна партия, третата по тежест- това е партията на националистическото действие, както и с г-н Давутоглу, лидер на управляващата партия и премиер,'' продължи той.

''Аз наистина не знам кой е реалният собственик на “Булгартабак”, но предвид огромното структуроопределящо значение на компанията, добре е да се знае кой е той,'' отговори Местан на въпрос на медия.


#ДОСТ #Лютви Местан #Давутоглу #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници