Кендрик Ламар спечели най-много награди Грами

Кендрик Ламар спечели най-много награди Грами
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Рапърът Кендрик Ламар спечели цели пет статуетки „Грами“ на вчерашната церемония по връчването на престижните награди, като успя да отправи обществено и политическо послание със своето живо изпълнение. Въпреки това, поп певицата Тейлър Суифт беше звездата на вечерта - тя стана първата жена, която печели награда за най-добър албум две поредни години. Повечето от статуетките в основните категории отидоха при известни имена от шоубизнеса. Освен успеха на Суифт с албума й „1989“, другата престижна награда – за най-добър запис на годината, отиде при Бруно Марс и Марк Ронсън за техния хит „Uptown Funk“.

Сред другите победители на церемонията се наредиха и Ед Шийрън, който получи приза за най-добра песен на годината, както и за най-добро поп солово изпълнение за хита си „Thinking Out Loud”. За най-добър нов изпълнител беше избрана Мегън Трейнър. Освен петте статуетки на Кендрик Ламар и Тейлър Суифт с три, канадският изпълнител Уикенд, Бруно Марс и Марк Ронсън, аренби изпълнителят Ди Анжело взеха по две награди. Албумът на Кендрик Ламар „To Pimp a Butterfly“ взе приза за най-добър рап албум. Той засяга темата за отношенията между расите, като песента от него „Alright“ се превърна в неофициален химн на протестиращите срещу полицейското насилие в САЩ.



Неговото живо изпълнение на церемонията, по време на което той представи три свои песни, отправи силно послание към расовото неравенство, афроамериканската идентичност, както и живота в затворите. Тазгодишната церемония отдаде почит и на легендата Дейвид Бауи, който почина по-рано тази година. Лейди Гага изпълни хитовете „Space Oddity“, „Changes“ и „Let's Dance“, а на лицето и беше нарисувана култовата светкавица на Бауи. Сред другите живи изпълнения беше и това на Адел, която успя да зарадва публиката със своята песен „ All I Ask“, въпреки техническите проблеми. Певицата Риана също трябваше да участва със своя песен на живо на церемонията, но в последния момент отмени участието си заради неразположение.


#Тейлър Суифт #Кендрик Ламар #Марк Ронсън #Бруно Марс #награда #албум #песен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници