Тейлър Суифт в центъра на международен скандал

Тейлър Суифт в центъра на международен скандал

instgram

A A+ A++ A

Международен скандал заради турнето на Тейлър Суифт. Изборът на американската певица да направи шест концерта в Сингапур предизвика истинска лавина от коментари от политически лица. Всички те питат – какво накара Суифт да пее само в Сингапур?

Тази седмица предстои Суифт да пее на Националния стадион в Сингапур, където я очакват повече от 50 000 фенове от цяла Югоизточна Азия. В момента певицата е сред най-високоплатените знаменитости.

Проблемите с турнето Eras на американската поп звезда започнаха вследствие на слух, че е подписала договор, в който се е съгласила да не изнася концерти на други територии в Южна Азия, освен в Сингапур. Миналия месец премиерът на Тайланд Срета Тависин се оплака, че и той би се опитал да сключи подобна сделка, ако е знаел за споразумението.

Сингапурският премиер Ли Сян Лун от своя страна днес за първи път призна, че наистина е подписал споразумение за ексклузивност със световната поп икона, но отрече то да е било „недружелюбно" към останалите държави в региона. Той съща така не уточни размера на гранта, но каза, че сумата не е дори близо до предположенията.

„Нашите агенции се договориха с нея да дойде тук и да изнесе концерт, както и да направи Сингапур единствената си спирка в Югоизточна Азия", казва той пред журналисти, докато е на среща в Австралия. Премиерът добавя още, че не е на ясно дали Суифт е щяла да изнесе концерти в други съседски държави, ако не беше сключила споразумение със Сингапур.

„Може би да, а може би не. Това са неща, които тя ще реши", казва той.

Въпреки това политици и депутати от съседите в Югоизточна Азия все още остават обидени. Пример за това е депутатът Джоуи Салседа от Филипините, който намира постъпката на Сингапур за враждебна и неприемлива за запазването на добри съседски отношения.

„Ако беше дошла в Тайланд, щеше да е по-евтино да го организира тук и вярвам, че щеше да успее да привлече повече спонсори и туристи в Тайланд. Концертите могат да генерират добавена стойност за икономиката", убеден е премиерът на Тайланд.

Турнето на Суифт преди Eras - Reputation Stadium Tour през 2018 г., включваше само една спирка в Азия - Токио. Но предишните ѝ турнета - Speak Now, Red и 1989 минаваха през Шанхай, Хонконг, Индонезия, Филипините и Малайзия, предава bTV.

#Тейлър Суифт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници