Записите от "Яневагейт" не били манипулирани

Записите от "Яневагейт" не били манипулирани
Владимира Янева Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Записите от "Яневагейт" не били манипулирани като съдържание. Това е показала експертиза на международната лаборатория Акустек Лимитед. Заключението на експертите е предадено на прокуратурата от собственика на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов, където бяха публикувани записите на разговори между бившите съдии Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Избрана е именно тази лаборатория, защото е работила с редица служби по света, обяснява Чобанов. Според експертизата, записите са презапис на оригинала. А доколкото се установява, че има маркери на всеки пет секунди - най-вероятно става дума за специално разузнавателно средство. Такива маркери имало по случая с бизнесмена Михаил Михов -Мишо Бирата, пояснява още Чобанов след излизането си от столичното следствие.

На Акустек Лимитед бил предоставен запис с дължина от около 11 минути, в който се говори за "опраскването", че има СРС-та срещу посолства, споменава се името на главния прокурор.

Прокуратурата е приложила експертизата по досъдебното производство, съобщава Чобанов, цитиран от БТА, и допълва, че има още записи за публикуване.

Чобанов заявява още, че на питането да Viber за срока, в който се запазват записите, е получил отговор, че данните от изпращаните съобщения се пазят 30 месеца. Ако разследващите поискат разпечатки от вътрешните телефони на председателя на СГС или главния прокурор, те ще бъдат предоставени, отбелязва Чобанов.

#Яневагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници