Георги Колев за есемесa: Не трябва да продължаваме да се занимаваме

Георги Колев за есемесa: Не трябва да продължаваме да се занимаваме
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Не мисля, че трябва да продължаваме да се занимаваме с подобни случаи. Както видяхте това само отнема единствено от времето за ефективна работа на съвета.''

Това каза председателят на ВАС Георги Колев в отговор на въпрос дали ВСС трябва да продължава да се занимава със случая с есемеса, който получи председателят на ВКС Лозан Панов, предаде БГНЕС.

На въпрос дали във ВСС има някой, който докладва на премиера Бойко Борисов, Колев отговори с въпрос: ''Колко от медиите имат докладчици по време на заседание?''

Заради въпросния есемес се стигна до безпрецедентна визита на Борисов във ВСС и прекъсна обсъждането на казуса „Яневагейт”. По-късно се появи информация, според която съобщението е било изпратено от съветника на премиера, Яне Янев.

„По никакъв начин не съм се обадил или изразил мнението си по ваш адрес. Ето сега идвам, изслушаме не Етична комисия, а целият ВСС. Има ли друго, по което да не съм ясен”, запита Борисов членовете на ВСС.

„Вие ме атакувате политически сега. Дойдох за да ви обясня, че нямам общо със случая "Яневагейт". Вие ме вкарвате пак тук за незаконен запис. Първото, което е, трябва да попитате законно ли е, или не”, продължи премиерът и заяви, че не иска магистратите да му дават акъл как да си върши работата.

„Предлагам в мира, в духа на конструктивните промени, които трябва да се случат, да спрем. Питайте ме за Янева, за гейт, ако има нещо друго”, обърна се Борисов към членовете на съвета.

Визитата бе предхождана от обявен от Лозан Панов есемес, който получил от телефон, който е записан в телефона му под името Бойко Борисов. Съобщението беше показано и пред медиите: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите за двете каки! Не го приехме".

#Яне Янев #ВСС #заседание #Бойко Борисов #Яневагейт #Лозан Панов #Георги Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »