Григор Димитров може да играе с Федерер в 3-ия кръг на Australian Open

Григор Димитров може да играе с Федерер в 3-ия кръг на Australian Open
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров ще играе с италианеца Паоло Лоренци в първи кръг на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, отреди жребият. 24-годишният българин за първи път ще излезе на корта срещу 10 години по-възрастния от него Лоренци, който не е постигнал нищо сериозно на ниво АТР.

Ако не се стигне до изненада, във втори кръг Гришо ще играе с тенисист, преминал ситото на квалификациите.

Жребият обаче е само привидно добър за хасковлията, тъй като евентуален негов съперник в трети кръг е Роджър Федерер. Двамата играха в Бризбейн преди седмица и опитният швейцарец се наложи в три сета.

Димитров обаче може да отиде на Аустрелиън Оупън с повишено настроение, ако спечели първата си титла за сезон 2016 тази седмица в Сидни. Той довърши задачата си срещу Александър Долгополов и отстрани украинеца с 4-6, 6-3, 6-4 в двубой, който започна вчера и бе доигран тази сутрин. В полуфиналите първата ни ракета излезе срещу Жил Мюлер от Люксембург, но и този мач бе прекъснат заради дъжд при резултат 2-1 в полза на българина.

Григор има отлични шансове да триумфира с титлата, след като поставеният под №1 Бърнард Томич напусна надпреварата. Той водеше с 6-3, 0-3 срещу Теймураз Габашвили, когато бе принуден да се откаже заради здравословни проблеми. Руснакът ще спори за място във финала със сърбина Виктор Троицки. /БГНЕС

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници