Ген.Атанансов: протестите се политизират

Ген.Атанансов: протестите се политизират
A A+ A++ A

Синдикатите да не допускат политизиране на полицейските протести призова депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов, бивш шеф на контраразузнаването.

В коментар на напрежението в сектор „Сигурност"пред бТВ Атанасов изрази възмущение от бързата подкрепа на други политически сили.

„ДПС трябваше да изчакат поне един ден, за да излязат и да ги подкрепят. На минутата се появи Лютви Местан с готов, написан текст за подкрепа”, даде пример реформаторът.

Според него по-голямата част от обществото не е доволно от работата на полицаите и системата няма да пострада, ако 10 000 души напуснат МВР.

"Има голям проблем с обучението на кадрите в МВР – голяма част от тях не могат да използват оръжие, не знаят как се свалят дактилоскопични доказателства, което е много опасно", коментира депутатът.

„Има много аспекти, които трябва да бъдат променени и не толкова съотношението между състава на улицата и чантаджиите. Проблемът е, че не знаят как да изпълняват служебните си задължения”, отбеляза Атанасов.

Но реформата няма да стане само с финансови ограничения според него. „Горанов не прави реформа, той само провокира”, смята Атанасов. Трябвало е да има обществено обсъждане преди изборите според него.

Атанасов защити оставането на 20-те заплати за полицаите при пенсиониране, но съобразено с това дали са били оперативни и дали са излагали живота си на риск.


#Атанас Атанасов #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници