Случилото се в "Арена Армеец" е позор, смята Дончев

Случилото се в "Арена Армеец" е позор, смята Дончев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Томислав Дончев се извини на хората, държани под ключ в "Арена Армеец" в продължение на 50 часа и определи това, което се случи в залата като "позор, който не бива да се повтаря".

"Поне някой трябваше да им се извини. От понеделник сутринта Министерският съвет призоваваше, а после молеше тези хора да бъдат освободени. Нямаше нужда всички тези хора да бъдат струпвани в една зала", каза вицепремиерът в ефира на Нова телевизия.

Според него, зародишът на проблема е в законодателството, лошата организация в София и в грешни решения, взети преди изборите.

Членовете на секционни избирателни комисии Чавдар Ташев и Ваня Перперлиева, които прекараха инфарктни часове заключени в залата, коментираха, че неколкократно са правили опит да напуснат помещението, но не са били допуснати навън. 

На въпроса кой е отговорен за хаоса в "Арена Армеец", Дончев коментира: "Считам, че ОИК е дала нареждане на полицията да държи хората в залата. Няма как отговорност тук да няма и ЦИК". 

Дончев коментира и сигналите за протоколи, пълни с корекции и аритметични грешки, както и това, че много кандидати не намериха отчетен собствения глас за преференцията си, за която самите те са гласували. 

"Имаме случаи на очевидно немарлива работа на секционни комисии. Не мога да разбера дали това е мърлява работа, недобро обучение".

По думите му има вариант бюлетините в определени секции да бъдат преброени повторно. 

#Томислав Дончев #хаос #Арена Армеец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници