Григор Димиров си осигури мач с Надал

Григор Димиров си осигури мач с Надал
БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров изигра силен мач и безпроблемно се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в швейцарския град Базел. Гришо за само 68 минути се саморазправи с 62-ия в световната ранглиста Серхий Стаховски от Украйна с 6:3, 6:4.

Статистика от успеха на Григор Димитров вижте в Sporta.bg

Победата над 193-сантиметровия гигант означава, че следващият опонент на Димитров ще бъде не кой да е, а Рафаел Надал. Матадора отново имаше сериозни проблеми срещу един от неудобните си ниско разредни съперници – Лукаш Росол от Чехия – но все пак успя да го елиминира след 1:6, 7:5, 7:6(1) в понеделник вечер.

По-добрата игра на ретур от страна на Димитров се оказа основна причина той да елиминира сравнително бързо Стаховски, но ще трябва да играе максимално добре срещу бившия номер едно в следващия си двубой.

Димитров бе много силен и на собствен сервис в днешния мач срещу Стаховски и не даде нито една възможност за пробив на украинеца. От своя страна хасковлията успя да постигне по един пробив в двата сета, което му бе достатъчно, за да стигне до чист успех след час и 8 минути игра. 

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници