Министерство на финансите изнудва МВР, смята синдикалист

Министерство на финансите изнудва МВР, смята синдикалист
Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Министерство на финансите изнудва МВР, тъй като министър Горанов отказва да бъдат изплатени дължимите от МВР суми на служители, които са напуснали системата и по този начин поставя МВР в невъзможност да изпълни задълженията към своите служители, заяви Борислав Мазнев - зам. председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, пред БНР.

Повод за коментара е отказът на финансовия министър да даде поисканите от ръководството на МВР 21 милиона лева допълнително за изплащането на обезщетения на пенсионирани служители.

Тези хора са започнали работа в МВР при едни условия и договорни отношения и смятаме, че тези условия трябва да бъдат спазвани”, каза Мазнев.

Синдикалистът смята, че  всяко протакане от страна на Министерство на финансите за изплащане на тези задължения, води до допълнително натрупване на разходи в Министерство на вътрешните работи, респективно на държавата.

Той бе категоричен, че синдикатът не е участвал  в обявения от министър Бъчварова, план за административна реформа.

Вчера вицепремиерът Бъчварова обяви, че администрацията на МВР ще бъде съкратена, а броят на полицаите увеличен. Ще бъде променен и механизмът на обезщететяване при напускане на МВР или пенсиониране, каза Бъчварова. Сега при напускане на системата служителите имат право на до 20 заплати обезщетение.

Това са основните акценти от плана за реформа на МВР, върху който работят вицепремиерът Румяна Бъчварова и министърът на финансите Владислав Горанов.

Окончателният вариант на промените трябва да е готов до месец.

#Борислав Мазнев #Мазнев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници