Архиепископ от Божи гроб: Бежанците не застрашават християнството

Архиепископ от Божи гроб: Бежанците не застрашават християнството
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Бежанците не са заплаха за християнството, а терористите са задача за управляващите. Нашата помощ към тези, които имат нужда от нея, ще утвърди християнските морал и ценности, заяви архиепископ Теодосий Севастийски от Йерусалимската патриаршия, който е в страната ни,  пред Би Ти Ви.

Аз смятам, че представителите на трите Аврамови религии трябва да бъдат заедно. Трябва да има диалог между тях и да работят против подтисничеството и войните и за спиране на насилието в региона. Ние трябва да се противопоставим на религиозния екстремизъм. Той понякога се развива на свещени религиозни земи, а религията не проповядва убийство, тя не подкрепя насилието. Религията е мир”, коментира архиепископ Теодосий.

"Исус Христос изпраща своите ученици, за да ни научат на смирение. Когато е бил в Палестина и обикалял различните места, той не е ходил при богатите и силните на деня. Той е ходил при бедните и страдащите хора, които са имали нужда от помощ. Той никога не е бил със силните на деня. Това трябва да правим и ние като църква днес – да бъдем до тези, които имат нужда. Да помагаме на болните, на страдащите, на тъжните, на онеправданите. Църквата трябва да присъства в живота на хората. Ние не можем да останем изолирани. Ние сме тук, за да благославяме и да помагаме", каза още свещеникът.

Митрополит Теодосий е с палестински произход. Роден е в семейство на православни християни. Негова кауза е мирът в Близкия Изток и в Палестина. 

#бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници