Аржентинско семейство сбъдна мечтата си да се срещне с папата

Аржентинско семейство сбъдна мечтата си да се срещне с папата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аржентинци пътували 6 месеца със стар бус за Световна среща на семейството в САЩ. Преди да завърши посещенето си в САЩ, главата на римокатолическата църква папа Франциск се срещна във Филаделфия с 6-членно семейство, дошло от Аржентина.

Това съобщи в неделя говорителят на Светия престол падре Федерико Ломбарди. Той разказа, че пътуването на Катире Уокер и Ноел Сембориан, както и на четирите им деца в стария семеен бус, е продължило около 194 дни. Ревностните католици са преодолели по пътя на север почти 21 хиляди км.

Според Ломбарди, понтификът е бил много трогнат от факта, че аржентинците са тръгнали на толкова дълъг път специално за да пристигнат във Филаделфия и да участват в Световната среща на семейството. Уокер и Сембориан са напуснали работа, а децата им – 12-годишната Кале, 8-годишният Димас, 5-годишната Мия и 3-годишната Кармина са учели по пътя дистанционно.

Аржентинците са плащали по време на пътуването си със собствени средства, но и с помощта на доброволни пожертвования, събирани по интернет. В десетки домове те са били приютявани безплатно. По време на пътуването многодетното семейство е прекосило 12 държавни граници. Поклонниците са спирали, за да разгледат местните забележителности и да се снимат. Семейството ще продължи пътешествието си до ноември.

#папа #Аржентина #семейство #САЩ #Франциск #Ломбарди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници