Първанов: Плевнелиев да запази доверието в президентството

Първанов: Плевнелиев да запази доверието в президентството
Старият президент Първанов потупва новия Плевнелиев пред погледа на премиера Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Плевнелиев трябва да запази президентската институция като фактор на стабилност в държавата, смята напускащият длъжността Президент на Република България Георги Първанов.

„Най-важното, което предстои пред Росен Плевнелиев, е да запази високото доверие в институцията, да запази президентството като един фактор на стабилността в държавата“, заяви президентът Георги Първанов след края на церемонията по полагане на клетва на неговия наследник Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

„Много е важно новоизбраният президент да продължи да играе активна роля по отношение на Българската армия, на въоръжените сили“, твърди Първанов.

Той смята, че Плевнелиев има интересни идеи за генериране на повече дебати за стратегията 2020, за националните цели и приоритети.

„Виждам приемственост, виждам и някои нови неща. Но не е сериозно една програмна реч да се оцени на едно слушане, трябва внимателно да се анализира“, каза още той.

Георги Първанов каза още, че не съжалява за мисията на България в Ирак, тъй като това е част от съюзнически ангажименти и елемент от една консенсусна политика.

#Президент на България #Плевнелиев #Росен Плевнелиев #президентство #Първанов #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници