Отрови срещу бездомни животни застрашават живота на стотици деца

Отрови срещу бездомни животни застрашават живота на стотици деца
Нова телевизия
A A+ A++ A

От началото на пролетта в страната зачестиха случаите на отровени домашни любимци, предаде Нова телевизия. За това сигнализират ветеринари, природозащитници и граждани. Според тях всяка седмица между 6 и 8 стопани се разделят с кучетата си заради поставена отрова в паркове и градинки. Те твърдят, че на тези места е застрашен и животът на децата.

В края на февруари пловдивчани сигнализираха, че са намерили хвърлена отрова в парковете на кв. "Кършияка". По данни на ветеринарите през този период 6 кучета са били приети със симптоми на отравяне. През месец март няколко стопани в столичния квартал "Младост" разказаха, че домашните им любимци са умрели след като са яли отрова в парковете и градинките. За масово отравяне на домашни животни сигнализираха и жителите на Хасково. От там алармират, че има десетки натровени кучета и пуснати жалби след това, но общината не взима мерки.

На скоро певицата Поли Генова се обърна към институции с молба за контрол и отговорност след като кучето й стана жертва на отравяне. Тя разказа, че в кръвта на кучето й са открити фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за растителна защита. Според експерти те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но и за хората.

 

#отрови #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници