Мъж умъртви жестоко 10 кучета край Силистра, глобиха го 5 бона

Мъж умъртви жестоко 10 кучета край Силистра, глобиха го 5 бона
A A+ A++ A

Административно наказание от 5000 лева получи 60-годишен мъж след решение на Районния съд в Силистра за причиняването по особено мъчителен начин на смърт на 10 гръбначни животни.

Случаят е от януари тази година, когато очевидци станаха свидетели на това, как мъж влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче, по главния път в близост до село Айдемир.

Днес Ангел Ангелов се изправи пред съда, за да отговаря за деянията си. Причиняването на смърт на кучето-майка и на още 9 малки кученца, намерени в дере в местността "Кълнежа“, в близост до манастира "Покров на Света Богородица“, в чувал - удавени.

“Съжалявам за постъпката си”, каза той.

Стана ясно, че не е доказана съпричастността на друг 44-годишен мъж, духовно лице, като подбудител., макар че през януари заседание на Епархийския съвет към Доростолската митрополия реши на йеромонах Терапонтий да бъде наложено запрещение от Света Божествена литургия.

Обявено бе след присъдата, че подсъдимият се освобождава от наказателна отговорност и получава само финансова санкция в размер на 5000 лв. , защото Законът задължава да бъде приложен чл. 78а, ал. 1 от НК, според който това се случва, ĸoгaтo ca нaлицe eднoвpeмeннo cлeднитe ycлoвия: пpeдвиждa се нaĸaзaниe лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини , дeeцът нe e осъждан и липсват имуществени вреди.

#Силистра #кучета #мъртви кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници