Андрей Райчев и Михаил Константинов: Близнашки зорлем вкарва "Атака" в парламента

Андрей Райчев и Михаил Константинов: Близнашки зорлем вкарва "Атака" в парламента
На 1 октомври, ПП "Атака" организира протест пред министерски съвет, срещу вдигането на цената на тока. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният кабинет зорлем вкарва "Атака" в парламента - около това мнение се обединиха  политологът Андрей Райчев и математикът проф. Михаил Константинов в предаването "Добро утро, България!" по ТВ7.

"Премиерът взе топката, сложи я на дузпата, където е Сидеров, разшири вратата нагоре и настрани и каза на вратаря да отиде да пие кафе - това направи Близнашки с цените на тока", даде пример Михаил Константинов. "Сидеров отиде и дори да не разбираше от политически футбол, щеше да вкара".

Шефката на ДКЕВР Светла Тодорова според него също е замесена - няма как да се обясни иначе изговореното от нея 50-процентно поскъпване на електроенергията. Всяко говорене за поскъпване на тока носи 20 хил. гласа за Сидеров, според изчисленията на професора.

"50% увеличение на тока – може ли нормален човек да каже подобно нещо преди избори, освен ако не е някакъв агент на БСП дълбоко законспириран", диви се Михаил Константинов.

Действията на служебния кабинет намаляват резултата на ГЕРБ, консолидират БСП и вкарват "Атака" в парламента", обобщи математикът.

"Това и политически примитивизъм", съгласи се Андрей Райчев. Същата роля са изиграли според него и уволненията, извършени от служебните министри. В момента червените агитатори обикалят и обещават на отстранените, че ще ги върнат.

В навечерието на изборите картината се изяснява, но крайният резултат ще зависи много от това дали ще гласуват предвидените в сметките 3 милиона избиратели или по-малко, каза Райчев.  Тримата медалисти са ГЕРБ, БСП и ДПС, четвърти подгласник вероятно ще е Реформаторският блок, смята той.

Според Михаил Константинов пропорциите между първите три партии при разпределението на мандатите е 100:60:40, като за БСП ще е малко надолу, а за ДПС - малко нагоре. "Страшна битка ще е между четирите партии, които висят на 4-процентния простор", прогнозира професорът.

Има вариант да влязат 8 партии, има и за по-малко. При 4 партии в парламента абсолютното мнозинство на ГЕРБ е сигурно, категоричен е Райчев.

И двамата наблюдатели призоваха политиците, които ще управляват след изборите, да излязат пред народа с ясно коалиционно споразумение.

Тази коалиция ще изкара според тях максимум 2 години - до 2016 г., когато са президентските избори. Тогава с вот 2 в 1 ще може да се търси смяна на политиките.

Помолени от водещата да избягват сравнения с баница и торта, когато коментират разпределението на властта, Райчев и Константинов припомниха обаче за пицата.

"При хиперинфлацията, която се очаква в световен мащаб, ще стане който ял- ял, който пил - пил, а някои ще си останат с постната пица, на която са карали", обясни Михаил Константинов. Той призова да не забравяме, че много хора у нас си отидоха от този свят бедни и гладни, живели недостойно,  само защото в същото време политиците ни се ояждаха.

 

 

 

#служебният кабинет #Атака #Андрей Райчев #Михаил Константинов #избори #Парламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници