Борисов и Пеевски към миньори и енергетици: Обещано и изпълнено!

Борисов и Пеевски към миньори и енергетици: Обещано и изпълнено!

ФБ/ДПС - пресцентър

A A+ A++ A

"Обещано и изпълнено!" Това заявиха лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката.

"Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн.

Миньорите поискаха и гаранция, че средствата, отпуснати днес, ще бъдат използвани по предназначение. От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС поехме категоричен ангажимент и ще изискваме непрекъснато информация за развитието на процеса от министъра на енергетиката и от ръководството на мините", пишат в официалната си страница от Политическа партия ГЕРБ, като приложиха и снимки от срещата. Минути по-късно информация за разговорите беше публикувана и в страницата на ДПС в социалната мрежа.

Над 1500 енергетици протестираха под прозорците на властта днес, а центърът на София продължаваше да е под блокада. Националният протест на енергетици и миньри започна на фона на гледането на второ четене на Закона за енергетиката, с които се предлага отлагане с година на либерализацията на пазара на електроенергията. Енергетиците и миньорите продължават да настояват за гарантирано изкупуване от страна на държавата на тока, произведен от тях, както и за адекватна енергийна стратегия. Според синдикалистите нищо от обещаното им през октомври от предишното правителство не е напълно изпълнено.

По-рано в интервю в за "Фокус" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който по-късно отиде на среща с Борисов и Пеевски, напомни, че сръбски електроцентрали си купуват въглища от "Мини Марица-изток", правят ток и го продават на България, като определи ситуацията като абсурдна.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници