ДСБ: ГЕРБ бойкотира референдума от страх от битка с БСП

ДСБ: ГЕРБ бойкотира референдума от страх от битка с БСП
В крайна сметка Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) не се оказаха на висотата на името на своята партия, коментира Радан Кънев от ДСБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ бойкотира референдума за развитието на ядрената енергетика от страх от директна битка срещу БСП, смята зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

„Основната мотивация на Бойко Борисов да бойкотира референдума очевидно беше страх и той направи опит да се скрие от битка с БСП. Ние не се скрихме и я проведохме достойно и ще я продължим в парламента, където той не може да се скрие," коментира Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта тезата на инициативния комитет на Синята коалиция, че мнозинството от ГЕРБ трябва да потвърди позицията на партията срещу АЕЦ „Белене" и на гласуването в парламента.

„Логиката на Закона за гражданското участие е, че трябва да се внесе въпроса, такъв какъвто е гласуван от гражданите и да се гласува с „да" или „не" от народните представители," припомни Радан Кънев.

Той потвърди намерението на Синята коалиция да внесе проекторешение, с което да настоява „да се затвори страницата АЕЦ „Белене" да се вземат всички необходими мерки, за да се освободи България от оборудването за АЕЦ „Белене", площадката да бъде затворена и проектът ефективно заличен".

„Крайният резултат от референдума е създаване на нов политически съюз – съюз на избиратели, които гласуваха не просто „не" на АЕЦ „Белене", а гласуваха „да" на една модерна България, която да се развива по европейски път. Всеки глас от това „не" е ценен," заяви още Радан Кънев.

Той оцени поведението на Бойко Борисов като усилие да се стимулират за гласуване „колкото се може по-малко хора".

„В крайна сметка Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) не се оказаха на висотата на името на своята партия," завърши зам.-председателят на ДСБ.

#ДСБ #Радан Кънев #ГЕРБ #БСП #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"