В пълна тайна: Лили погребала сестра си Магда?

В пълна тайна: Лили погребала сестра си Магда?

ФБ/Божидар Николов

A A+ A++ A

Лили Иванова е погребала тайно от всички сестра си Магда, която е с 2 години по-голяма от нея, научи „Уикенд” от сигурен източник. Естрадната примадона е спуснала информационно ембарго относно смъртта на кака си, защото не искала да се натоварва излишно с емоции, които не й носят положителен заряд.

Магда, най-близката родственица на изпълнителката на „Детелини”, „Ветрове” и още десетки вечни хитове, е издъхнала преди около година в хоспис. На персонала, който се грижел за нея в тузарски дом за възрастни край София, също било забранено да се говори по темата.

Мощната магнитна буря, ударила Земята, се ЗАСИЛВА (СНИМКИ)

Лили Иванова държала на дискретност, защото не искала толкова личен казус да бъде обсъждан в медиите. Тя била категорична, че през годините по неин адрес било изписано какво ли не. Повече от написаното било пълни фантасмагории, но тя отдавна не се обиждала, защото не искала да пада „на толкова ниско ниво”.

Певицата изпратила сестра си в много тесен кръг, като на опелото в църквата на частен гробищен парк присъствали само роднини – дъщерите и внуците на покойницата. Лили била категорична, че Магда трябва да бъде погребана в столицата, защото двете сестри вече нищо не ги свързвало с Кубрат, където някога имали дом и имоти – нищо че там са гробовете на родителите им.

Седмичен хороскоп до 17 май

Здравословните проблеми на Магда почнали преди години. За беда тя претърпяла тежък пътен инцидент през 2016 г., след като била блъсната от автобус пред входа на блока си в столичния квартал „Банишора”.

Възрастната жена претърпяла сложна операция, а единият й крак бил счупен на няколко места. Въпреки положените усилия, тя така и не могла да се възстанови. Ходенето й било трудно, страхувала се, че ще падне и не искала да излиза от гарсониерата, която била подарък от звездата на българската естрада за каката.

Вижте ИСТИНСКИТЕ предсказания на Ванга, изречени пред свидетели. Някои вече са се сбъднали

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разклатена и физически, и психически. От всякъде личало, че не може да се справя сама с живота, нито да се грижи за себе си. Двете й дъщери Мария и Радмила полагали грижи за майка си в първите месеци след инцидента, но и за тях било много трудно и натоварващо.

Сестрата на Лили Иванова се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела, разказвала за болежките в различните части от тялото й. Проявявали се и първите симптоми на деменция. Това наложило Лили Иванова да свика семейния съвет и с племенничките да вземе решение да настанят Магда в хоспис. Така всички били удовлетворени и спокойни, че 24 часа в денонощието за нея има кой да се грижи.

Най-мощната магнитна буря от над 20 години удари Земята, предизвиквайки фантастични полярни сияния (СНИМКИ)

Въпреки нежеланието си, Магда била приета в дом за възрастни, но отдалеч си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, друг път говорела, трети път миксирала спомени или разказвала неща, които било съмнително, че са се случвали. С времето станала изключително трудно подвижна. Налагало се санитари да я обръщат, за да не се залежи и да не получи декубитални рани.

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала доста остър изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си били смирена и сякаш вътрешно очаквала, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

Цветя, които гонят зли магии от дома

Лили приела философски тъжната вест и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои авери да проучат за подходяща фирма, която да пази дискретност и да не дава гласност, че приготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

Единственото, за което певицата съжалявала било, че Магда така и не се съгласявала да води охолен живот приживе. Вместо да се шири в голям апартамент, тя си харесала гарсониерата в „Бнишора” и малко след като овдовяла, се преместила окончателно в София.

Децата на Кобрата заченати ин витро с материал от брат му Тервел?

През годините отношенията между двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала начина на живот на сестра си, която в търсеното на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела скромно и така не опознала друг мъж освен съпруга си, когото обичала безрезервно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала сериозни финансови проблеми и дори продавала корнишони на пазара, за да закрепи двата края.

Припомняме, че през последните години клюката погреба няколко пъти Магда. Първият беше през 2017 г., след като никой не я виждаше да излиза от блока продължително време. Тръгна и слух, че си е отишла тихо и кротко в старчески дом, после че е издъхнала на любимата си тераса и т.н.

Бомба! Слави се оженил тайно за 25-годишна студентка?

Изнася прощален концерт на 14 декември в „Арена София”

Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември в зала „Арена София”. Концертът ще е кулминацията на традиционното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи и тази година. Чрез социалните мрежи Лили, която тази година чукна 85 години, обяви предстоящия грандиозен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче тръгнаха предположения, че това ще е своеобразно сбогуване на голямата певица с любимата й публика. В последно време изпълнителката старателно подготвя оттеглянето си. Самата Лили Иванова наскоро коментира, че феновете й са тези, които ще решат кога тя да слезе от сцената и че докато има хора, които идват на концертите й тя ще пее, докато има сили и възможност.

Въпреки тези думи на примата обаче дори и най-заклетите й почитатели от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за съжаление Лили Иванова не може да бъде вечна. Затова те смятат, че концертът на 14 декември т.г. в „Арена София” ще е толкова запомнящ се, че ако съдбата реши, той да е последен за певицата, събитието наистина да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.

Камата ще става и "мъжки" дядо, щерка му Христина ражда от богат венецуелец (ВИДЕО)

За пръв път изпълнителката на хита „Детелини” ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков. На сцената ще се съберат 67 талантливи музиканти, заедно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.

Славчо Пеев остави родата без наследство - нямал нито пари, нито моти

Ексшефка на Световната банка: Нечовешки същества с продълговати глави и IQ над 150 контролират Ватикана и СБ

#Лили Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите