Кой поръча разстрела на Алексей Петров? Знаковото убийство - на път да бъде разплетено

Кой поръча разстрела на Алексей Петров? Знаковото убийство - на път да бъде разплетено

iNews

A A+ A++ A

Знаково убийство в страната е на път да бъде разплетено. За неочакван напредък по делото за убийството на Алексей Петров, съобщи „България Днес“, като се позова на свои източници, свързани с разследването.

Според тях вече е известно кой е поръчал разстрела на бившата барета. Знаело се и кой е професионалният килър, застрелял Петров. Известно е също и откъде са закупени куршумите, използвани в покушението.

„Разследването има сериозен напредък. Вече има насоки кой стои зад поръчковото убийство на Алексей Петров, както и кой е дръпнал спусъка на 16-ти август. Знае се откъде са продадени боеприпасите. Казано най-просто, почти всичко се знае! Неясен остава обаче мотивът за престъплението. Когато и той се изясни, ще бъде сглобена цялата картина на атентата. Разследващите не са спирали и за миг да работят, дори има и насоки за евентуален мотив", каза източникът, който е пожелал да остане анонимен.

Към момента са известни съвсем малко неща за ликвидирането на Алексей Петров. Знае се, че извършителят е професионалист. Той е наемен убиец, който порази бившата барета с два куршума – един в тялото и един в окото. Килърът е бил облечен с камуфлажни дрехи, с колело и стрелял с патрони за „Калашников“, които са били хидрошокови.

Има и версия, че килърът се е оттеглил пеша. Според други данни убийците са били двама. За самото оръжие се предполага, че е било по-скоро самозарядна карабина „Симонов“, защото е много по-точно от „Калашников“. Това каза пред „България Днес“ криминалистът Иван Савов малко след показния разстрел.

Убиецът се е криел в гората и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша са били чести и този, който го е ликвидирал, е бил наясно с това. Петров прави преходите заедно с Мирослава Михайлова, която е негова треньорка по тенис. Жената се е занимавала и с раздвижването на бившата барета. То се налага заради травма от 1999 г., когато Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че е станало случайно.

По време не ежеседмичната им разходка по Алексей Петров и Мирослава започва стрелба. Един куршум попада в тялото на бившата барета, а другият, който се смята за контролен, в едното му око. Един от куршумите рикошира и поразява Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния кош, откъдето лекарите го изваждат в „Пирогов“.

Тук идва и допускането на разследващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е застрелян с хидрошокови патрони, а Мирослава Михайлова е гръмната с обикновен куршум. Това означава, че или стрелците са двама, или килърът е имал и ползвал два вида патрони, а може би дори две оръжия.

След показното убийство криминалисти, ченгета и прокурори отцепиха района на убийството от седем километра в радиус. До момента нямаше данни за развитие по случая. Едно от предположенията беше, че най-възможният сценарий е да е нает професионален килър от бивша съветска република, който да е пристигнал, да е проучил навиците на Петров или те са му били казани, да е извършил поръчката и да си е заминал още същия ден.

Мирослава Михайлова бе приета в „Пирогов“, където бе оперирана, а в началото на септември жената бе изписана тихомълком. Оттогава нейното местоположение не е известно. Според източници на „България Днес“ Михайлова е станала защитен свидетел и ѝ е назначена охрана. Поводът за тези мерки е, че простреляната с Алексей Петров е единственият свидетел на убийството. Само Михайлова знае как изглежда убиецът, как е бил облечен и как е избягал от местопрестъплението. За това подсказа индиректно и главният секретар на МВР Живко Коцев.

Разследването продължава, а органите на реда правят всичко възможно да предпазят Михайлова, защото тя и информацията, с която разполага, са от ключово значение за разплитането на случая. Възможно е да има някаква развръзка в началото на следващата година

#Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници