Българин спечели награда за "Най-добра музика" на BAFTA Game Awards

Българин спечели награда за "Най-добра музика" на BAFTA Game Awards

Joanna Gałuszka/Borislav Slavov

A A+ A++ A

Българин спечели престижна награда от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA), която отличава най-добрите постижения в света на видеоигрите. Борислав Славов взе голямата награда в категорията "Най-добра музика". Той е композитор на музиката в Baldur's Gate 3.

"Ако някой преди 20 години ми беше казал, че ще съм тук с вас - нямаше да повярвам. Благодаря на BAFTA за това, че "Mузиката на видеоигрите" е изкуство със своите пълни права", коментира Славов, цитиран от БНР.

Освен това Baldur's Gate 3 спечели и наградата за най-добра игра на годината от BAFTA Game Awards.

От 20 години Британската академия за филмово и телевизионно изкуство дава награди за постижения в гейминг индустрията. На практика BAFTA признава видеоигрите за модерна форма на изкуство.

Отличаването на български артисти като Борислав Славов от BAFTA е не само повод за национална гордост, но и подчертава потенциала на творците в българската гейминг индустрия.

Кариерата на Борислав Славов в създаването на музика за игри стартира с една от най-добрите български стратегии - Knights of Honor.

След това българинът композира последователно музиката към три игри на Crytek - Crysis 2 и Crysis 3 и Ryse: Son of Rome.

През 2016 година Славов става музикален директор на белгийската компания Larian Studios, известна най-вече с поредицата Divinity.

Българинът е автор на музиката на спечелилата световно признание Divinity: Original Sin II.


#Baldur's Gate 3 #BAFTA #Борислав Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници