Търсели психотропни вещества в офиса на Настимир Ананиев

Търсели психотропни вещества в офиса на Настимир Ананиев

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Акцията на полицията и жандармерията в офиси на Настимир Ананиев от ПП-ДБ тази сутрин е във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата. Ето какво гласи то:

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

Тази сутрин самият Настимир Ананиев сподели, че е разбрал за акцията от медиите.

"Не съм притеснен. Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да ги предостави".

Така депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев коментира новината, че полиция и жандармерия са влезли в негови офиси в София. Той твърдо отрече възможността самият той да бъде разследван. Кои са "българските юридически лица", участвали в престъпния канал, предстои да стане ясно до дни.


#Настимир Ананиев #спецакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите