Отново отложиха делото за кметските избори в София

Отново отложиха делото за кметските избори в София

БНР

A A+ A++ A

Поредно отлагане на делото за кметските избори в София заради нови искания на страните.

Административният съд София-град ще заседава по жалбата на загубилата вота Ваня Григорова срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия да обяви за победител Васил Терзиев на 7 юни - два дни преди вота 2 в 1, в който Григорова се регистрира да участва като председател на коалиция "Солидарна България".

Процесуалните представители на Терзиев и коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София" - Александра Стеркова и Жулиета Мандажиева, отказаха да коментират съдбата на делото, ако Григорова бъде избрана на народен представител.

"7-и юни ще бъде последният ден от кампанията. 8-и юни е ден за размисъл, което означава, че изключително много трябва да се съобразим с това и да не позволяваме делото да излезе извън правната рамка и да не се превръща в политически процес", предупреди Александра Стеркова.

"Бихме искали да припомним, че дотук всички данни от експертизата показват, че именно Васил Терзиев е ощетен с гласове, но това дело продължава, което разбира се, съдът е длъжен да направи, докато се поддържа жалбата, но дотук всички данни показват, че ощетяването е в полза на Васил Терзиев. Той е ощетеният", каза Жулиета Мандажиева.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?