Семерджиев получи присъда и за кражба на бензин

Семерджиев получи присъда и за кражба на бензин

Фейсбук

A A+ A++ A

Георги Семерджиев получи окончателна присъда за кражба на бензин за 233 лева от бензиностанция на магистрала „Тракия”. Това става известно от съдебен акт на Окръжния съд в София. Мъжът, който е подсъдим и за тежката катастрофа на бул. „Черни връх” в София, при която загинаха две млади момичета, вече излежава наказание от една година затвор за кражбата, предаде БТА.

По това обвинение той е признат за виновен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година. С двата съдебни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказанието си от 23 февруари 2024 година.

В момента Семерджиев е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото е за катастрофата със загиналите момичета и предстои Софийският апелативен съд да се произнесе също по делото.

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение. Мотивът е, че ако бъде отменено постоянното му задържане, а причината да не е на свобода е само присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от роднини.

Припомняме, че Софийският градски съд започва второ дело срещу Георги Семерджиев. Процесът е по жалба на Семерджиев, който обжалва присъда от Районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост. Делото, разпределено на съдия Снежина Колева, все още не насрочено. В петък тя ще заседава по искане на Семерджиев за промяна на мярката му за неотклонение. Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в ж.к. „Хаджи Димитър“ Семерджиев използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление той е осъден на две години затвор. Семерджиев трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата. Негов съподсъдим е футболистът Иван Бандаловски, който получи една година условно с три години изпитателен срок.


#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?