Заради смъртта на патриарх Неофит: Радев отлага връчването на мандата за понеделник (ВИДЕО)

Заради смъртта на патриарх Неофит: Радев отлага връчването на мандата за понеделник (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев отлага връчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12 часа. Това стана ясно след посещение на държавния глава в Синодалната палата. Преди новината за кончината на Патриарх Неофит държавният глава беше насрочил връчването на проучвателния мандат за утре в 17 часа.

"Кончината на патриарх Неофит е огромна загуба за Българската православна църква и за целия български народ. Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на смирение и мъдрост. В тези дни на всеобщо смирение и преклонение пред неговата памет политическите страсти са неуместни и затова отлагам върчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12 часа", заяви Румен Радев.

Поклонението пред тленните останки на Патриарх Неофит ще започне утре, на 15 март в 9.00 ч. в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Опелото му ще бъде в събота, 16 март. В 9.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия в храм "Св. Александър Невски", след което ще бъде извършено опелото, а след това с литийно шествие тялото му ще бъде отнесено в храм "Св. Неделя", където ще бъде положено, съобщи митрополит Киприан след извънредното заседание на Светия Синод.

#мандат #патриарх Неофит #. Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници