Jenite.bg подкаст: Защо жените не могат да достигнат до оргазъм, когато са с партньор?

Jenite.bg подкаст: Защо жените не могат да достигнат до оргазъм, когато са с партньор?
A A+ A++ A

Сексът, поне у нас, все още се счита за тема табу. Колкото и да напредва обществото ни, сякаш все още ни е трудно да отворим съзнанието си и да приемем сексуалността си и да говорим свободно за нея. Затова поканихме при нас секс коуча Ванина Цонева, с която обсъдихме всички аспекти на "забранената" тема.

"Има много срам около темата за сексуалността при жените", казва секс коучът Ванина Цонева в подкаста на Jenite.bg.

Тя твърди обаче, че тази стигма около секса не е характерна само за нашите географски ширини. Нейният опит показва, че това е характерно дори и за по-модерни места като САЩ. Но все пак, започваме ли да се отпускаме повече и да говорим по-свободно за тази иначе пикантна тема?

"Ситуацията е малко конфликтна. От личния си опит не забелязвам подобно нещо, но пък фактът, че имаше телевизионна рубрика на тази тема в сутрешен блок и това, че правим събития и хората идват и се интересуват, показва обратното", допълва Ванина.

В практиката си, Ванина се сблъсква както с индивидулни личности, така и с двойки. Тя нарича различията в сексуалните отношения "предизвикателства" и обяснява, че всъщност е много трудно и двамата партньори да бъдат на едно и също ниво, що се касае до предпочитанията им.

"При индивидуалните срещи, с жените най-често говорим за болка, липса на желание. При мъжете пък често става дума за еректилна дисфункция и преждевеременна еякулация", обяснява Ванина.

Пречат ли дългосрочните отношения на страстта и води ли непременно до изневяра отминаването на тръпката? Как да върнем искрата в отношенията си?

Според Ванина, добро решение е да планираме времето си за интимност. Това не означава "сексът започва в 20:00 часа", а по-скоро ни предлага възможност да се възползваме от интимно време заедно, което да ни позволи да разговаряме и да обърнем внимание един на друг.

Друга възможност е дистанцията - тя помага на желанието да се възвърне и искрите отново да пламнат. Ванина съветва да дадем шанс на авантюризма, защото в противен случай би било много трудно да разпалим страстите отново.

Но да си дойдем на думата - на дневен ред си остава проблемът за женския оргазъм. Защо при повечето жени е трудно да достигнат кулминацията, когато са с партньор?

"Едно е да знаеш точно каква стимулация ти трябва, друго е да го обясним на някой друг. Влияе ни и това как виждаме тялото си. При мъжете пък е трудно да усетят емоциите в тялото си и да ги изкомуникират", обяснява Ванина.

Говорейки за разнообразие в секса неминуемо стигаме до темата за секс играчките. Защо мъжете толкова се страхуват от тях? ще замени ли дилдото пениса? Размерът има ли значение? Гледайте и ще разберете?

#Jenite.bg #Jenite.bg и Peika.bg #Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници