Екс зам.-кметица на Враца придоби палата на Брендо за смешна сума

Екс зам.-кметица на Враца придоби палата на Брендо за смешна сума
A A+ A++ A

Оказва се, че 3-мандатната управничка на Враца Красимира Георгиева, е купила палата на Брендо. Тя се подвизава дълги години като зам.-кмет на Враца, излъчена от ГЕРБ, а преди това е била ръководител на отдела за обществени поръчки в регионалното министерство. Тя е платила имота на Евелин Банев – Брендо в размер на 606 308 лв. или поне така е отбелязано в Имотния регистър.

Само че сделката не е направена толкова просто, а чрез подставено лице – Мая Крумова, родом от видинското село Бела, пише „Уикенд“.

Явно истинската собственичка на имота Красимира Георгиева не държи да излиза на светло понеже и досега върти мощен консултантски бизнес с усвояване на еврофондове и често е обект на проверки от различни служби, казват запознати.

Къщата на Брендо е купена от фирма „Смарт Мониторинг”, основана от Красимира Георгиева. Малко преди самата сделка, тя я продава на въпросната Мая Крумова, която също се подвизава като „евроконсултантка“, а според запознати често играе и ролята на подставено лице на мастит депутат.

Явно жената си е намерила бизнес ниша и дава името си под наем, обяснява източник от НАП.

Парите, които Брендо получава за къщата си – 606 000 лева, са далеч от пазарните. Според брокери луксозната резиденция на столичната ул. „Пушкин“ струва поне 2-3 млн. лв. известно е, че районът е предпочитан от множество „добре облечени бизнесмени“, за чиято сигурност денонощно се грижат патрули с въоръжени гардове.

Според запознати обзавеждането в палата е подбрано лично от съпругата на Брендо – Моника Добринова. Дали са запазени същите мебели, няма информация.

До продажбата на баровския палат официално е собственост на фирма „Гуан България“, която държи и още множество имоти, свързани с Банев. Собственици на фирмата и съответно на къщата са различни офшорки. Целта е да се избегне възможността от конфискация при водените дела от КПКОНПИ срещу него и семейството му.

Освен в „Смарт Мониторинг“, Мая Крумова е акционер и в „Ер Джи консултинг”, като това дружество през последните години развива мащабен бизнес с писане и прокарване на европроекти. Твърди се, че усвоените фондове са за над 90 млн. лева.

Хора от бранша, свързан с писането на европроекти, казват, че фирмата на Мая Крумова има силни политически протекции и затова с лекота печели европроекти.

През 2016 г. при спечелване договор за консултантски услуги с община Враца се разиграва скандал. В свой въпрос към кмета на града общинският съветник Борислав Банчев обявява, че фирмата е със съмнителна репутация.

#Евелин Банев - Брендо #Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници