Най-близкият до Радев: Няма причина президентът да се съгласява да се маха шефът на ДАНС

Най-близкият до Радев: Няма причина президентът да се съгласява да се маха шефът на ДАНС
A A+ A++ A

След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на отминалите вече местни избори, премиерът Николай Денков официално поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче държавният глава не е изразил съгласие да я разпише.

„Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС”, заяви пред Нова телевизия Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

По думите му мотивите, които са посочени от министър-председателя, са „нефелни”. „Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие”, уточни още той.

Стоянов коментира и информацията, че Денков е поискал от Агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. „Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова”, каза секретарят по сигурността.

Според Димитър Стоянов на това правителство „всички са му виновни”. И е уверен, че то не е работещо, за разлика от служебното правителство, в което самият Стоянов е участвал. „В момента нямаме сглобка, имаме разглобка”, каза още секретарят.

#ДАНС #Димитър Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"