Три БГ салати в световния топ 10! Ето кои са

Три БГ салати в световния топ 10! Ето кои са

supichka.com

A A+ A++ A

Българската "Овчарска салата“ се нареди на пето място сред стоте най-вкусни в света според класацията на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас“.

Салатата, която се приготвя от домати, краставици, сирене, яйца, лук, чушки, шунка и гъби, изпревари италианската "Капрезе“ и ливанската "Фатуш“. В топ 10 на класацията попадат още две български салати – традиционната "Шопска“ заема девето място, а "Снежанката“ – десето.

Това обаче не е първият път, в който български салати попадат в челните позиции на класациите на "Тейст Атлас“. През 2022 година Овчарската салата зае първо място сред 50-те най-добри в света. Тогава тя задмина гръцкия "Дакос“ и японската "Гома уакаме“.

Също така в началото на 2022 година и баницата ни беше обявена за най-доброто тестено изделиe в света, като изпревари турската баклава.

В тазгодишната класация на "Тейст Атлас“ първо място заема гръцката салата "Дакос“, а известната в Тунис салата "Мечуя“ се нарежда на втора позиция, пише bTV. Трета сред най-вкусните е "Гръцката салата“, а на четвърто място попада китайската "Пай Хуан Гуа“.


#салати #топ 10

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите