Борисов: С коварен план ПП брънкаха в джоба на всеки българин (ВИДЕО)

Борисов: С коварен план ПП брънкаха в джоба на всеки българин (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Наивни сте, с коварен план ПП Ви обраха, брънкаха в джоба на всеки българин. Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците. Някой трябва да дойде и да извади държавата от блатото за 2 години. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към своите в Бургас на откриването на кампанията за избори 2024. Заедно с него бяха Мария Габриел, Ева Майдел, Росен Желязков и целият актив на партията. Те отправиха своите послания пред симпатизантите и призоваха за подкрепа.

"След 2 години управление ГЕРБ ще падне и така добре ПП усвоили кеша, отново ще са на политическата сцена. Имат сега, да дават на социолози по 20 хиляди лв., както каза Кирил Петков, че му искали. След 2 години отново ще сме в същата позиция. Те не водят кампания в момента, не ги интересува. Знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. Денков беше тук с 15 човека, в София бяха 50, те не водят кампания, не им е нужна", продължи да разсъждава председателят на ГЕРБ.

"Мога да говоря много, но е тъжно. Една стабилна България в момента няма посока, всичко се случва другаде. Дано българите проумеят и разберат. Ако се задейства планът и схемата, много трудно с разделена държава ще излезем от кризата", каза Борисов и даде примери: "Когато похарчиш половин милиард лева за зимно почистване, а няма една снежинка. Когато прати жена си, брат си, чичо си, леля си във всички общини и фирми."

Не ги щадете, призова той медиите.

"Не бъдете наивни - то е като с "Лукойл: и петрола. За 3 години ви обраха, както никой не го е правил. Бъркали са на всеки в джоба с 1 лев", продължи Бойко Борисов.

"ПП защитаваше най-успешно руските интереси и 100% от газа в момента в България е руски. Г-н Петков каза - да, молекулата е руска. Това значи, че целият газ е руски. Защо не говорихте с ГЕРБ да сложите забрана както руския петрол, да забраним и руския газ. Посредниците печелят огромни пари на вашия гръб. Да помогнем на тези партии да разберат, че хората не са слепи. Те имат такова съзнание - за тях, когато престъпват закон и правят нещо неморално, те имат право", каза Бойко Борисов.

"Виждам, че моите колеги са по детски наивни, те си мислят, че срещу нас имаме системни политически партии и хора, които имат стратегии и нещо, което да дадем на регионите и на държавата. Срещу нас няма такова нещо. Жечо е по детски наивен с неговия ентусиазъм. В бюджета сложихме 1 млрд. 200 млн., вместо 4 млрд. за общините.мДогодина, ако пази Боже, се спазят пожеланията, които ни изпращат, в бюджета трябва да сложим още 4 млрд. лв., за да завършим разкопаните ви улици", обърна се той към кметовете в залата.

"Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България, дефицитът е толкова голям. Ще се заема с държавата, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като избиратели", каза той.

"4 години ГЕРБ го няма - коя корупция падна, точно обратното - фалшифицират подписи и поръчки и по креслата е цялата им рода. Вие им помагате с прикриването на всичко това. Акад. Денков казва - да обвинят пудела, той е виновен. Всички мълчите и казвате - да", допълни той.

"Жечо, не се радвайте на това, което са ви дали данайците като дарове, защото догодина ще се изсипе на главата на всички кметове. Ако още тази година има да се разплатят 80% от проектите, няма да има пари. Българите трябва да знаят, че за 3 години това, което направихте, ще берем горчиви плодове. Поех държавата след най-големия колапс - гръцката финансова криза, след това ми се падна мигрантската", припомни Борисов.

Той не пропусна да коментира и ексминистъра Бойко Рашков. "Колкото повече стои Рашков при тях, толкова по-добре. Той е въоръжен с чадър и се пази. Сложили го втори в Перник след Кирил, за да може той да влезе от София и Рашков да е депутат", обясни Борисов.

"С Мария Габриел положихме огромни усилия да има правителство, не знаех какво да отстъпвам повече. Тези хора през тези 3 години по различни схеми са се облагодетелствали много. Обществото ги разкри, не ние. Когато правехме правителство, Лена стоеше с лаптопа и чукаше всяко име в Гугъл. Ако ние сега начукаме техните имена в Гугъл, един не ставаше да преговаря с нас", каза Борисов. Дано Лорер влезе, че да му намерим работа, на него и на жена му, пошегува се той.

Нашият ангажимент към хората отново ще вземе връх, но няма да е честно те да се облагодетелстват, а ние за четвърти път да вадим България от кризата, каза Борисов.

Всички знаят Бургас и Варна и умишлено го правя, за да помагам и на туризма, обърна се Борисов към залата, цитиран от Флагман.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите