Ще ви се завие свят: Ето колко струват къщи в хубавите квартали край София

Ще ви се завие свят: Ето колко струват къщи в хубавите квартали край София
A A+ A++ A

Пандемията от Ковид-19 подтикна хората да бъдат възможно най-близо до природата, поради което немалко столичани започнаха да търсят къща или апартамент със собствен двор в покрайнините на града.

Най-предпочитаните райони за живеене в къща с двор си остават Бояна, Драгалевци, Симеоново, в.з. Малинова долина, Горна баня, Бистрица, Панчарево и Лозен. В тези райони предложенията за къща стартират от 300 000 евро до имения за осемцифрени суми.

Това съобщи мениджърът продажби в Arco Real Estate Цветелин Иванов пред Pariteni.bg. По думите му, тенденцията показва, че най-предпочитани са т.нар. “южни райони”, макар и това понятие да става все по-обширно.

"Именно там обаче се забелязва най-голямо търсене на апартаменти и къщи тип “ново строителство”. Днес за “южен район” можем да определим тези от центъра на града до полите на Витоша, както и всички граничещи и близки до Южна тангента, от село Лозен и Панчарево, чак до Горна Баня и Овча Купел.

Някои от тези райони са подходящи за нискоетажно строителство на къщи и комплекси от къщи, а други са в по-силно урбанизирани зони, до главни пътни артерии, като бул. “Черни връх”, и са подходящи за високоетажни сгради с над 20 етажа и стотици жилищни единици в тях", казва Иванов..

"Ако вземем предвид първото шестмесечие на 2023 година, сравнено със същия период за предходната година, забелязваме спад на броя реализирани сделки у нас.

Основна причина за това е промяната в поведението на купувачите, които вече проявяват повече търпение и търсят възможно най-добрата сделка за тях, дори и да се наложи да изчакат малко повече, преди да я сключат.

Само за сравнение, през 2022 година забелязвахме съвсем различно, дори по-истерично поведение сред купувачите, които, притеснени от инфлацията и ежедневното покачване на цените на имотите, искаха да влязат в сделка възможно най-бързо.

Днес ситуацията е по-различна, а на пазара се забелязва повече разум и не се търси покупка “на всяка цена”. Благодарение на това, в голям процент от случаите дори се стига до понижаване на исканата цена на имота в региона между 2 и 7 процента - нещо, което не се наблюдаваше като тенденция през 2022 година", казва още мениджърът.

#луксозни имоти #недвижими имоти #скъпи имоти #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници