Председателят на СОС: 265 български общини са заложници на един блокиран парламент

Председателят на СОС: 265 български общини са заложници на един блокиран парламент
A A+ A++ A

„265 български общини са заложници на един блокиран парламент. Този гордиев възел би трябвало вече да бъде разсечен. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде NOVA.

И даде пример, че в цялата страна не може да бъде изградена нова улица, защото няма бюджет. Причината да няма бюджет е отказът на ПП да изпълнят своите основни задължения. Работата на депутатите е да си изберат председател, втората – да се гласува държавен бюджет. Третата – да започнат да гласуват закони”.

„Демокрацията изисква усилия. В случая конкретно това са усилията да се понасяме, да се разбираме. Не е необходимо да се харесват депутатите от различните групи, но е важно да свършат работа. Изборите са интервю за работа. След интервюто и одобрението, от вас се очаква да започнете да работите, за да си получите заплатата и да оправдаете доверието", каза той.

Той критикува политиците. „Да работим без бюджет е да сме с вързани ръце, това обрича общините на безвремие. С какви очи ще поискат местната власт наесен? Местната власт затова е местна – излизате от дома си и имате досег с общината – тротоари, улици, паркове. Това са общински ангажименти и не са на нито една партия”, заяви Георгиев.

„Надявам се наказателната политика на ПП да не се повтори. Да се стигне до там, че да се отрежат 160 млн. лева за метро, които бяха по Плана за възстановяване и устойчивост. Ако не бяха отрязани тези пари, можеше да работим по-бързо. Над 200 млн. лв. София изгуби за канализация”, даде пример председателят на СОС.

Той обясни, че общинският съвет на София надживя няколко парламента.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай