Отлабналият до неузнаваемост Пеевски плаши журналистите след разпита в ДАНС

Отлабналият до неузнаваемост Пеевски плаши журналистите след разпита в ДАНС
A A+ A++ A

Делян Пеевски се яви на разпит в ДАНС. Както е известно бившият депутат е в чужбина в няколко години. Изглежда през това време се е подложил на диета или интервенция за намаляване на килограмите, видимо е, че се е стопил и няма нищо общо с някогашния си вид.

Той беше привикан в сградата на Държавната агенция "Национална сигурност", за да бъде разпитан заради досиетата "Пандора". В тях името му излезе като български политик, притежаващ три офшорни дружества.

В декларациите му през годините той не ги е споменавал, а в изявлениоето му след разкритията твърди, че те са били дъщерни на декларирана от него компания, без да уточнява коя. Пеевски призна, че е свързан с три офшорни фирми, но заяви, че те никога не са извършвали дейност или сделки.

Пеевски се появи без охрана, като в първия момент присъстващите журналисти не го разпознаха. Той е видимо отслабнал, с маска, носеше папка и дезинфектант. За идването му нямаше предварителна публична информация, като в сградата на булевард "Черни връх", където той се яви, се помещават и офиси на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров. И ДАНС, и антикорупционната комисия се задействаха по казуса с досиетата "Пандора", като комисията на Цацаров обяви, че ще анализира декларациите на Пеевски от 2013 година насам.

Той остана вътре близо час, като на излизане отново отказа да отговори на журналистически въпроси, но каза, че журналистите ще имат възможност да го питат, без да дава повече подробности.

На влизане в агенцията той отказа да отговаря на журналистически въпроси, свързани с досиетата "Пандора" с мотив, че всичко е обяснил в изявлението си от вчера - 5 октомври.

"Не се бутайте, има пандемия", по този начин се опита се да дистанцира от себе си струпалите се журналисти.

На въпрос дали е плащал за тероризъм той отговори, че не е плащал за нищо.

"Защо се бутаме, успокойте се, всички теми съм ги обяснил. Какво повече да обяснявам?", коментира Пеевски.

Вчера Пеевски пусна официално изявление, в което заяви категорично, че всичко, което притежава е обявено и декларирано.

"Излишно е това, вчера каквото имах да кажа, по темата, го казах", заяви Пеевски. На няколко пъти, вместо да отговори, той заяви: "Много поздрави на господин Прокопиев" (бел. ред. - съиздателят на "Дневник" и "Капитал"). И вчера в изявлението, пратено до определени медии, бившият депутат от ДПС, заяви, че данните от досиетата "Пандора" са мероприятие на наричания от него "кръг Капитал".

След като попита защо трябва журналистите да се бутат, а те отвърнаха, че той не се появява често в публичното пространство, Пеевски, вече преминал след проверката и зад оградата на ДАНС, заяви: "Спокойно, ще се появявам в публичното пространство и тепърва ще стават ясни нещата за много хора. Призован съм, отзовал съм се веднага", заяви още Пеевски.

#Пеевски #ДАНС #разпит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »