Слънчев бряг откри сезона, но с едва с 20% отворени хотели

Слънчев бряг откри сезона, но с едва с 20% отворени хотели
A A+ A++ A

Най-големият ни летен курорт „Слънчев бряг“ открива днес летния сезон с около 20% отворени хотели. Очакванията са по-голямата част от базата в курорта да заработи в следващите дни. 

Цените на плажните артикули са намалени наполовина – 5 лева за чадър и шезлонг, а престоят на синята зона се заплаща по 2 лева на час. Курортът, който обичайно се пълни със западни туристи, сега разчита основно на българи и на румънци.  

Първите туристи, които се очакват в курорта са румънци и поляци.„На 15-ти юни очакваме първия чартър от Холандия, а на 17-ти от Белгия. Въпреки че сега са отворени едва 20% от хотелите, нагласите това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в „Слънчев бряг”, заяви Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на собствениците в курорта.

Браншът настоява за облекчаване на условията за влизане на туристи и от други страни, чрез подписване на двустранни протоколи за отпадане на PCR тестовете.

От днес в курорта започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021. Контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет броя КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места, предаде БГНЕС. 

#Слънчев бряг #летен сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите