Посланикът на Израел похвали полицията в България

Посланикът на Израел похвали полицията в България
Според Шаул Камиса-Раз войната срещу терора е много трудна и е добре, че българската полиция е засилила мерките за сигурност по летищата и хотелите. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Посланикът на Израел в България Шаул Камиса-Раз похвали полицията в България и увери, че подддържа добри отношения с вътрешния министър Цветан Цветанов и с главния секретар на МВР Калин Георгиев.

„Българската полиция е на добро ниво. Както преди, така и след атентата в Бургас отношенията ни с Цветан Цветанов и Калин Георгиев са прекрасни“, каза във Велико Търново Шаул Камиса-Раз, цитиран от Дарик.

Посланикът бе на посещение в старата столица заедно с почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев, който е великотърновец.

Негово превъзходителство подчерта, че има много добра съвместна работа между българските, израелските, американските и европейските служби по разкриването на конкретните атентатори и техните ръководители, но трябва време.

По думите му актът на насилие е организиран от Иран и „Хизбула“, изпълнен е професионално и много добре е подготвен.

„Атентатът изненада всички и показа, че терорът може да се случи навсякъде по света, дори и в Израел, въпреки че там нивото на сигурността е много по-високо“, коментира посланикът.

Според Шаул Камиса-Раз войната срещу терора е много трудна и е добре, че българската полиция е засилила мерките за сигурност по летищата и хотелите, за да не допусне втори подобен акт, което се усеща от израелските туристи.

Посланикът на Израел благодари на правителството, президента и министрите, които са били с израелските граждани след атентата и по време на възпоменанието на загиналите.

Шаул Камиса-Раз благодари и на всички медицински работници в Бургас и София за много доброто медицинско обслужване, което е спасило човешки животи.

#израелски туристи #терористична атака #атентата #полиция #„Хизбула“ #Иран #Калин Георгиев #МВР #Цветан Цветанов #Шаул Камиса-Раз #България #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници