Вацлав Клаус: Германия направи мечешка услуга на Европа с бежанците

Вацлав Клаус: Германия направи мечешка услуга на Европа с бежанците
Вацлав Клаус Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук правят мечeшка услуга на Европа с политиката си за бежанците, заяви президентът на Чехия (2003-2013) Вацлав Клаус в интервю за германския вестник "Ди Велт".

"Сметките на такива политици, начело с Гаук и Меркел за това, че мигрантите ще се превърнат в мотивирани, интелигентни, образовани и необходими за застаряващото германско общество работници са просто смешни. Те напълно противоречат на целия опит, който до момента има Германия със своите гастарбайтери", смята Клаус.

Според него за пълната интеграция на мигрантите в германското общество ще са необходими няколко поколения. Клаус също така подчерта, че още "второто поколение на мигрантите ще отхвърли интеграцията в европейското общество, също както и повечето западни ценности".

Той цитира статистическите данни, според които мнозинството от мигрантите, пристигнали в Бавария през почивните дни, не идват от Сирия. 40% от тя идват от Косово и още 40% - от Афганистан. "Много се страхувам за европейската цивилизация", заяви Клаус, който два поредни мандата бе президент на Чехия.

Източник: БГНЕС

#Ангела Меркел #Йоахим Гаук #Вацлав Клаус #Клаус #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници