Фандъкова: Сигурността на гражданите е по-важна от интеграцията на бежанците

Фандъкова: Сигурността на гражданите е по-важна от интеграцията на бежанците
Пред църквата Св. София се проведе официална церемония по издигане знамето на град София и Тържествен водосвет в присъствието на патриарх Неофит, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На първо е място сигурността на гражданите, специално поисках от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова увеличаване на патрулите в центъра на София, което вече е факт. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на въпрос какво прави Столична община за интегрирането на бежанците, предвид увеличената имигрантска вълна.

„Семействата на хората, които бягат от войната имат своето място в центровете за бежанци с достойни условия. Мен като кмет ме вълнува сигурността на гражданите на столицата и най-вече в центъра на града борбата с криминални прояви. Преди няколко дни имахме такъв случай и най-вече с трафикантите. Подкрепям сериозни санкции срещу трафика, защото това създава притеснението у хората”, коментира Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Кметицата пожела на софиянци по повод празника на София да са живи и здрави, Бог да пази града ни, да го обичаме и да работим за него.
„Последните години всички заедно с общи усилия променяме града си. Той има огромен потенциал, който се опитваме да развиваме. Да са живи и здрави децата ни-най-голямото богатство на града ни", каза Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Фандъкова #бежанците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници