Бъчварова за арестите: Има сериозни злоупотреби

Бъчварова за арестите: Има сериозни злоупотреби
A A+ A++ A

Установени са от няколко месеца сериозни злоупотреби със служебно положение - така обясни пред Нова тв арестите на полицейски шефове в страната вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Задържаните са началници на районните полицейски управления в Първомай и Асеновград - Васил Налбантов и Димчо Темелков. Дирекция "Вътрешна сигурност" работи много сериозно и професионално по тези два отделни случая, увери министърът.

Бъчварова отказа да посочи дали има и други задържани с думите „Каквато и цифра да кажа, може да се окаже грешна“. Но няма да има нищо скрито и всичко ще стане известно на пресконференция на прокуратурата по-късно днес, добави тя.

"Баща ми не е престъпник!", заяви синът на арестувания полицейски шеф в Първомай. Той не пожела да коментира други въпроси, но сподели че не знае защо Васил Налбантов е арестуван. Съседи на арестувания Васил коментираха, че семейството живее много скромно, той дори не кара скъпа кола и  даже къщата му отвън не изглеждала добре.

По темата за бежанската вълна Бъчварова съобщи, че през последната нощ са задържани по-малко от 100 нелегални имигранти. Има дни обаче, в които са над 400, каза тя.

В отговор на запитване от Брюксел какви са предпочитанията на България за бежанците, които тя ще приеме в рамките на определената й квота, българската позиция е в групата да има религиозен баланс, да са семейства и да са от Сирия, информира Румяна Бъчварова. Тя уточни, че всички държави имат право на подбор.

Министерството на труда и социалната политика и Съветът по интеграционна и миграционна политика са определили общите критерии за подбор, които ще бъдат внесени официално в Еврокомисията от името на страната ни.

По думите на вътрешния министър събралите се бежанци в Одрин, близо до българската граница, не са непосредствена опасност за България.

В Турция в последните месеци има 1,9 млн сирийци, допълни министърът. Прогнозите са, че ще се увеличават масите, които искат да преминат през България, каза Бъчварова.

#Румяна Бъчварова #Васил Налбантов #Димчо Темелков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници