В НДК и Бояна ще са събитията през нашето председателство на Съвета на ЕС

В НДК и Бояна ще са събитията през нашето председателство на Съвета на ЕС
Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

Националният дворец на културата и Резиденция Бояна са местата, където ще се провеждат събития по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Тези две места покриват критериите за провеждане на различните категории събития - НДК със съответната хотелска и транспортна инфраструктура и Резиденция Бояна - като комплексен конферентен център с хотелска и ресторантьорска част, подходящ за повечето събития на председателството и преимущество от гледна точка на сигурността.

Кабинетът прие предложенията за НДК и Резиденция Бояна, направени от работната група към министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Планира се на територията на страната да се проведат между 150-200 събития (заседания, срещи, семинари, конференции и други мероприятия), които ще бъдат част от цялостната политическа и/или експертна програма на българското председателство.

До края на годината ще бъде представена детайлна финансова обосновка за необходимите средства за финансиране на дейностите, свързани с ремонт и преустройство на обектите и прогнозна стойност.

#Националният дворец на културата #резиденция Бояна #НДК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници