Петкова: Поехме ангажимент за намаляване на тежестта върху индустрията

Петкова: Поехме ангажимент за намаляване на тежестта върху индустрията
Теменужка Петкова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесът може да започне съкращения заради цената на тока, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на международна енергийна конференция.

"Още от месец юни, когато са били първите притеснения на индустрията, свързани с въвеждането на добавката "задължение към обществото", е имаше поредица от срещи, на които бяха обсъдени всички теми, по които може да се намеси правителството, за да се стигне до един баланс в енергийния сектор. На тези срещи работна група е започнала промени в Закона за енергетиката, те са внесени в Народното събрание и приети", коментира Петкова.

Министърът уточни, че е поет ангажимент - Наредба за намаляване на тежестта върху индустрията. Тази наредба в момента е в ЕК, а до края на септември се очакват и въпросите на ЕС, на които страната ни трябва да отговори.

Петкова каза също, че срещу страната ни има стартирала наказателна процедура заради изграждането на проекта "Южен поток" и за избора на фирмата изпълнител.

"ЕК постави няколко въпроса в тази наказателна процедура и един от тях е свързан с това, че тази процедура не е проведена съгласно Закона за обществените поръчки, т.е. липсват гаранции за публичност и прозрачност”, каза Петкова.

"Отправила съм писмо до БЕХ и "Южен поток" с препоръка заплатите на съответните служители в дружеството "Южен поток България" АД да бъдат приведени в съответствие със средните в сектор "Енергетика" в България", каза още Теменужка Петкова.

#Теменужка Петкова #Петкова #ток #енергетика #БЕХ #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници