Борисов: Пуснах руски самолет, преди страната ни да откаже на Москва

Борисов: Пуснах руски самолет, преди страната ни да откаже на Москва
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разреших прелитане на руски самолет над територията на България ден, преди страната ни да откаже на Москва въздушен коридор за Сирия. Това призна премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от партията в Спортна зала "Арена Армеец".

"Преди няколко дни имах едно действително много върховно изпитание. Една нощ, в която министърът на отбраната и шефът на Генералния щаб предадоха, че има план за полети на руски военни самолети през нашата територия. Много е ясна военната ни доктрина, ясна е нашата задача да охраняваме южния фланг на НАТО”, заяви Борисов..

Премиерът призова членовете и симпатизантите на ГЕРБ да бъдат толерантни и да помагат на бежанците.

"Стотици хиляди хора бягат от ятагана. И ние сме бягали преди няколко века. На никой не чу е приятно да му се развали комфорт, но нас са ни приемали тогава. И виждате, след първоначалния шок в Европа, цивилизованите държави смениха отношението", каза Борисов.

Той каза още: „Майка ми казваше Хвърляй назад доброто, ще го намериш напред".

Бойко Борисов пожела успех на кандидатите за кметове, които са способни и са се доказали.

„Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех. Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Истински им пожелавам на всички партии, където имат по-добър кандидат от нас, да спечеят", заяви Борисов.
Премиерът коментира посочи, че БСП каквото и да направят, никого няма да учуди.

"Слушах сутринта Михаил Миков с много голямо внимание, защото това е основният ни опонент. Сякаш беше забравил, че преди една година точно БСП пусна клипове с борци и шахматисти и искаше да превърне изборите в битка. Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори", подчерта Борисов.

Той каза също, че управлаващите са се доказали като са направили много в сферата с борбата с корупцията и контрабандата.

„На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти. Под 1% заварихме усвояването на еврофондовете, а сега са 93%", обясни Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници