Обсъдиха нови мерки срещу бежанския поток на среща с премиера

Обсъдиха нови мерки срещу бежанския поток на среща с премиера
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нови мерки срещу бежанския поток обсъдиха премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите и на вътрешните работи, заедно с председателя на агенцията по бежанците. Дискутирана е била възможността да се включи армията за по-добра превенция на границите ни с Македония и Гърция.

"За сега у нас няма информация да се подготвя прехвърляне на бежанци от Македония", каза пред журналисти Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците.

В съседна Република Македония е обявено кризисно положение по южната и северната граница. Мярката е породена от огромния бежански натиск на хора от Близкия изток. Днес се стигна до сблъсъци, при които полицията използва сълзотворен газ.

На излизане от МВР Владислав Горанов коментира, че дискусията била в посока рисковете, свързани с бежанската вълна. Попитан дали по време на срещата с премиера са обсъждали отпускането на допълнителни средства за решаването на проблема, Горанов отбеляза, че се анализират всички последствия за държавата, предаде БТА.

Вътрешният министър Бъчварова коментира, че на срещата е обсъждана възможността българската армия да се включи с допълнителни мерки. Това, по думите й, щели да бъдат съвместни действия за по-добра превенция на българо-гръцката и българо-македонската граница.

П редседател на Държавната агенция за бежанцитеНикола Казаков коментира от своя страна, че двойно е нараснала бежанската вълна спрямо същия период на миналата година. Той поясни, че средства в момента има осигурени. Местата за настаняване на бежанци са запълнени до 68 процента, добави директорът. 

#бежанци #армия #Никола Казаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници