Имигрантската вълна може да застраши и Холандия и Белгия

Имигрантската вълна може да застраши и Холандия и Белгия
A A+ A++ A

По думите на британския вътрешен министър Тереза Мей, проблемът с нелегалната имиграция може лесно да се разпространи и до други европейски пристанищни градове.

Тя направи изявлението във Франция, малко след подписването на споразумение за създаване на съвместен британско-френски център за борба с нелегалната имиграция, предаде Прес асосиейшън.

Предвижда се и изграждането на 2-километрова бодлива тел в Кале, като така властите ще се опитат да защитят Ламанша от преминаване на незаконни имигранти. Великобритания се ангажира с инвестиция в размер на 22 млн. паунда, които ще бъдат използвани за заграждения, монтиране на видеонаблюдение и инфрачервени детектори. Френската страна пък ще разположи допълнителни полицейски части в Кале.

''Министърът по въпросите имиграцията /Джеймс Брокъншир/ вече е провел преговори с представители на белгийските и нидерландските власти, за да се установи дали трябва да се предприемат съответни действия там,'' коментира Мей, като добави че градове като Зебргюге в Белгия и Ротердам в Холандия ще бъдат особено уязвими.

Мей коментира, че заедно с политическите бежанци, пристигат и все повече ''икономически имигранти''. Мей добави, че опитите на съвместната френско-британска акция ще бъдат насочени предимно към предотвратяване на опитите на криминални групи да превозват имигрантите.

#Великобритания #Белгия #Холандия #имигранти #вълна #ограда #Ламанша #споразумение #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници