Военна техника за учението „Шабла 2015” ще се движи само по тъмно по „Хемус"

Военна техника за учението „Шабла 2015” ще се движи само по тъмно по „Хемус"
A A+ A++ A

Колоните с военна техника за съвместното учение „Шабла 2015” ще се придвижват по магистралата само в тъмната част на денонощието, съобщиха от Министерството на отбраната.

Колоните ще се придвижват от 22.00 ч. тази вечер до 6.00 ч. на 15 август по магистрала „Хемус”, ескортирани от екипи „Военна полиция”. Превозването на военните машини ще продължи и в събота от 22.00 ч. до 6.00 ч. в неделя. Крайната цел е Зенитният полигон на Военновъздушните сили Шабла.

С това започва подготовката за планираните военни учения с международно участие „Шабла 2015”. От министерството на отбраната съобщават, че поради изнасянето на войсковите колони са възможни задръствания в стеснените участъци на магистралата. С цел обезопасяване на движението екипи на „Военна полиция” ще ескортират колоните.

Военните учения „Шабла 2015” ще продължат от 24 до 27 август, резервен ден е 28 август. В тези дни от 8.30 до 19.00 ч. на Зенитния полигон на Военновъздушните сили - Шабла ще бъдат провеждани учения, включващи полети на военни въздухоплавателни средства. Предвидено е да има и стрелби с различни зенитно ракетни системи и артилерийско въоръжение.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници