Берлин: И сепаратистите, и властите в Киев са отговорни за кризата

Берлин: И сепаратистите, и властите в Киев са отговорни за кризата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германските власти смятат, че и двете страни от конфликта в Донбас - проруските сепартисти и правителствената армия, носят отговорност за положението в региона и многобройните жертви.

"С безпокойство наблюдаваме обстановката по линията на разграничаване", обяви говорителката на Министерството на външните работи Завсан Шебли, цитирана от РИА Новости.

Шебли заяви също, че Берлин осъжда инцидента неотдавна с изгорялите автомобили на мисията на ОССЕ в Донбас. Инцидентът стана в неделната нощ, когато няколкото бронирани коли на мисията пламнаха и изгоряха край хотела в Донецк, където са отседнали международните наблюдатели.

Междувременно украинските власти съобщиха, че са отблъснали танково нападение от страна на сепаратистите в района на Донецк, което заплашва да прекрати крехкото примирие, предаде АФП.

Президентът Петро Порошенко съобщи, че 200 бунтовници са използвали танкове, за да щурмуват селището Новоласпа, което се намира на пътя между градовете Мариупол и Донецк.

Министерство на външните работи на Украйна е поискало от руските власти да вземат мерки, заради заплахата от провал на примирието в Донбас.

#Берлин #Донбас #примирие #Киев #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници