Испански гейове в сватбена надпревара с премиера

Испански гейове в сватбена надпревара с премиера
Възможно е вероятният бъдещ премиер Мариано Рахой да отмени закона, позволяващ брак на гей двойките в страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хомосексуалистите в Испания са силно притеснени, че вероятният бъдещ премиер Мариано Рахой ще отмени закона, позволяващ брак на гей двойките.

„Аз побързах да се оженя през юли, защото се страхувам, че може да променят закона“, споделя испанката Исабел Дескалс, която по този начин даде израз на безпокойството на хомосексуалните двойки, че законът, разрешаващ встъпването в брак на хомосексуалисти, може да бъде анулиран, предаде АФП.

Доскоро Мариано Рахой заявяваше съвсем недвусмислено, че ще преразгледа закона от 2005 г., но напоследък проявява дискретност по въпроса.

„Ние чухме, като говорят, че ще направят крачка назад, защото Рахой е за гражданските съюзи, а това означава да не можем да осиновяваме деца. Затова си казахме, че трябва бързо да сключим брак, докато Рахой не ни е отнел това право. Така взех решение и направихме голяма фиеста на 8 юли“, заявява партньорката на Исабел – Бегона Фуентес, която е преподавател в Политехническия университет във Валенсия.

#Испания #хомосексуалисти #брак #Мариано Рахой #бъдещ #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници